Blijf op de hoogte

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Lees de ComPani Gazet


 

Volg ons op facebook

In de vooravond stelde de Buurderij (Grote Baan 145) zijn deuren open voor het groot publiek. De Buurderij is een platform waar klanten rechtstreeks producten kunnen kopen van lokale producenten. Dat initiatiefneemster Linde Hermans met deze opendeur als doel had meer klanten te lokken is haar aardig gelukt. Dankzij het terrasjesweer bleven heel wat mensen plakken bij de lokale bierbrouwerijen van Ter Dolen en het Soorske.

Ann Sciot is al een tijdje klant van de Buurderij. "Ik vind dit een schitterend initiatief. Zo kom ik in contact met de producent en betaal ik een juiste prijs. Er zijn geen tussenhandelaars. Vandaag kom ik mijn rijstvlaai afhalen bij de stand van Compani. Hun rijstvlaai is hemels. Ik heb mij er al een paar kilootjes dik aan gegeten."

Franky Moons van Vleeshoeve 't Roth uit Schaffen is ook van de partij. "Geen smaak- of kleurstoffen. Puur vlees bieden wij aan. Samen met mijn vrouw run ik een boerderij met 65 melkkoeien. De dochter wou het overnemen. Maar we zijn te klein om er via de traditionele handel met twee gezinnen van te leven. Daarom hebben we de switch gemaakt naar de korte keten. Zo kunnen we een faire prijs krijgen voor ons product en kan ik nog eens op mijn gemak een klapke doen met de klanten. En 's avonds kan ik met een gerust hart in mijn zetel ploffen. Van de grootwarenhuizen kunnen we niet leven. Zij kopen onder de kostprijs. Het enige wat voor ons nog overschiet - plat gezegd - is de stront en de zeik. Wij zijn boeren in hart en nieren en zijn heel blij met dit initiatief." (Jef Lingier)
...

View on Facebook