Werken in stroomversnelling

Plafonds en verlichting zijn afgewerkt, de ‘grotere’ machines zijn geleverd en als kers op de taart: de oven heeft vandaag  – 19/11 – zijn eerste uren proef gedraaid. Voorlopig nog geen geuren van versgebakken brood, wel van montagelijmen en smeeroliën. Nog één dag op hoge temperatuur brengen en de fabrieksgeuren zijn eruit. Binnenkort beginnen we proef te bakken. Als alles verder volgens schema verloopt, hopen we te kunnen starten op 15 december.

De personeelsploeg raakt ook samengesteld. Wij zijn blij dat we, mede door samenwerking met de aangewezen begeleidingsdiensten,  kunnen starten met gemotiveerde krachten.

De zoektocht naar ‘goede’ grondstoffen vergt veel speurwerk, de samenwerking met bioboer Frans Beckers uit Zutendaal  is alvast een opsteker. Frans zaait en maait op Limburgse zandgrond rogge, tarwe en boekweit en ComPani neemt rechtstreeks af van hem. We gaan proberen een goed roggebrood te maken waardoor we de lokale roggeproductie een duwtje in de rug willen geven.