Categorie archief: Geen categorie

Intussen enkele maanden verder

We zijn inmiddels 5 maanden onderweg en komen stilaan op onze pootjes terecht. Winkel en taverne doen het behoorlijk maar er is nog groeimarge, nu en dan vullen een extra opdracht of bestelling  de dagverkopen aan. Van juni starten we met een nieuw ‘bloemlijn’, met name van de molen van L’escaille. Deze molen Lees verder

ComPani is gestart !

Sinds dinsdag 15 december is ComPani gestart.

De bakkerij is open vanaf dinsdag tot en met vrijdag van 10u tot 18u. Zaterdag van 08u tot 16u. Zondag is de bakkerij gesloten.

Omwille van een ongeval zullen we voorlopig met 1 bakker werken, gesteund door vrijwilligers. Ook zal de kaart iets kleiner zijn.

Werken in stroomversnelling

Plafonds en verlichting zijn afgewerkt, de ‘grotere’ machines zijn geleverd en als kers op de taart: de oven heeft vandaag  – 19/11 – zijn eerste uren proef gedraaid. Voorlopig nog geen geuren van versgebakken brood, wel van montagelijmen en smeeroliën. Nog één dag op hoge temperatuur brengen en de fabrieksgeuren zijn eruit. Binnenkort beginnen we proef te bakken. Als alles verder volgens schema verloopt, hopen we te kunnen starten op 15 december.

De personeelsploeg raakt ook samengesteld. Wij zijn blij dat we, mede door samenwerking met de aangewezen begeleidingsdiensten,  kunnen starten met gemotiveerde krachten.

De zoektocht naar ‘goede’ grondstoffen vergt veel speurwerk, de samenwerking met bioboer Frans Beckers uit Zutendaal  is alvast een opsteker. Frans zaait en maait op Limburgse zandgrond rogge, tarwe en boekweit en ComPani neemt rechtstreeks af van hem. We gaan proberen een goed roggebrood te maken waardoor we de lokale roggeproductie een duwtje in de rug willen geven.